Velkommen til utstilling om Borgersensmia

Akvarell malt i 1988 av Einar Kolbjørnsen

28. september: I samarbeid med Vollen nærmiljøsentral og med velvillig bistand fra Asker museum, har Vollen historielag gleden av å invitere til åpningen av en utstilling om smia til smed Nils Kristian Borgersen, som i mange år var et kjent innslag i Vollens tidlige industrihistorie.

Den karakteristiske bygningen var i sin tid tiltenkt en plass i et nytt kystkultursenter i Vollen, men slik skulle det ikke gå. Smia forfalt så mye at den ikke var til å redde.

På oppdrag fra Asker museum begynte arkitekt Einar Kolbjørnsen å målsette smia, og fotograf Inge Jensen tok bilder korrelert med oppmålingene. Ved det ville det bli mulig å bygge en nøyaktig kopi. Slik har det ikke gått, men vi har både arkitektens tegninger og fotografens bilder, som absolutt fortjener en utstilling, sammen med gamle bilder fra livet på Arnestadholmen da smed Borgersen og familien virket der.

Utstillingen ”DE GA BORGERSENSMIA EVIG LIV” åpner lørdag 28. september klokken 15.00 på Vollen nærmiljøsentral – Selvikvillaen, og står ut oktober.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s