Årbok

Les utdrag av tidligere årbøker ved å klikke HER

VOLLEN HISTORIELAGETS ÅRBOK 2020

Boka kan bestilles via e-post:
bok@vollenhistorie.no
Husk å oppgi navn, adresse og hvor mange bøker du ønsker å få tilsendt.
Boka koster kr 200, og frakt kommer i tillegg.

Tidlig i desember 2020 fikk Vollen historielags medlemmer denne meldingen:

Kjære medlemmer av Vollen historielag

Vi har på grunn av koronasituasjonen måttet avlyse vårt julefestmøte, der de frammøtte tradisjonelt har fått utdelt årets årbok.

Lagets årbok for 2020 ligger klar til distribusjon. Vi kan glede dere med at dere også i år vil motta 150 sider med vollenhistorie, på tross av at redaksjonen har hatt en del utfordringer på grunn av koronaen.

Spørsmålet blir da: Hvordan kan vi få distribuert så mange årbøker som mulig mest effektivt? I år må vi fri til dere, og håper dere har anledning til å være med på en felles dugnad, som går ut på følgende:

Vi har leid den såkalte ”Rorbua” i 1. etasje i ”Huset”, som er det nye navnet på Helselagshuset midt i Vollen sentrum.

Der vil vi være til stede mellom kl. 14.00 og 20.00 førstkommende tirsdag den 8. desember.

Innenfor det tidsrommet kan dere komme innom og hente årboka, enten dere kommer til fots eller bilende. Vi vil distribuere boka utenfor huset, så dere slipper å gå inn. Det er dårlig med parkeringsmuligheter foran Huset, men det finnes jo mange andre muligheter i Vollen sentrum.

Som i tidligere år må dere ha betalt årets medlemskontingent for å få årboka. Det vil bli sjekket mot våre oppdaterte medlemslister.

Dere må gjerne kjøpe flere årbøker som gaver. Årboka koster kr. 200 i utsalg. Vi vil også ha fjorårets årbok til salgs, til redusert pris. Vi tar kontanter eller Vipps

De av dere som ikke har anledning til å møte opp eller bor lenger unna vil i dagene som følger få boka i postkassa, enten ved bud eller Posten.

Hilsen styret og årboksredaksjonen

Årskontingenten er kr. 250, inkludert lagets årbok. Famliemedlemskap kr. 400. Konto 1503.37.30087

Vollen historielags årbok

Lokalhistorie begynner gjerne med ”historier”. De kan stå godt for seg sjøl, men ofte utgjør de deler av større fortellinger.

Helt lokale tema er likevel av sentral betydning, for slike temaer gjenspeiler det særpregete og stedegne. Ethvert menneske er bærer av en rik livshistorie. For hver stemme som forstummer uten at den får gitt sitt bidrag for ettertida, mister vi noe av vårt kollektive minne.

Det finnes de som hevder – med et glimt i øyet! – at du ikke er riktig Askerbøring eller Vollen-boer om du ikke er født på (det for lengst nedlagte) Asker fødehjem.

Et historielag som bare dyrker sine gamle steder og gamle minner vil ende som et gamlehjem. Vollen historielags framtid vil være helt avhengig av at våre nye Vollen-boere – og dere er det mange av! – tar ansvar for å bevare det særegne lokalsamfunnet som i sin tid var motiverende for å flytte hit.

Harald Bøckman
Leder i Vollen historielag

Vil du kjøpe boka?

Glimt fra Vollen Vollen historielags årbok
finner du hos:

    • Søstrene Sagen
    • Kafé Oscar
    • Vollen nærmiljøsentral
    • Helselagets Hus
    • Oslofjordmuseet
    • Høvik bok- og papirhandel

Boka kan også bestilles via e-post:
bok@vollenhistorie.no
Husk å oppgi navn, adresse og hvor mange bøker du ønsker å få tilsendt.
Boka koster kr 200, og frakt kommer i tillegg.

Tidligere utgaver:

Les utdrag av tidligere årbøker ved å klikke HER

GFV2015

glimtomslag-www2016

Glimt2014

Glimt2013

Legg igjen en kommentar