Rydd et kulturminne

Vollen Montessoriskole er første ute i Vollenområdet med å delta i bevegelsen «Rydd et kulturminne», som ledes av stiftelsen Norsk kulturarv.

Vollen historielag foreslo fire egnede steder som de kunne søke om å adoptere, og de valgte gravhaugene på Årostoppen, der den største gravhaugen i den sørlige delen av Asker ligger.

Tirsdag 20. mai 2014 ble hendelsen markert på stedet i vakkert forsommervær. Harald Bøckman fra Vollen historielag fortalte om stedet og området rundt, og arkeolog Reidun Aasheim fra Akershus fylkeskommune fortalte om hva «Rydd et kulturminne» går ut på. I tillegg snakket hun om arkeologiske lokaliteter som det foreliggende, og foretok også ny oppmåling av gravhaugene, samt GPS-posisjonering av hver haug.

Det er nå mer enn tretti år siden det sist gikk beitedyr (hest) på Årostoppen, og stedet er i ferd med å gro igjen. Derfor ser vi fram til at engasjerte Montessorielever hjelper oss med å gjøre et av vårt områdes mest spennende kulturminner mer tilgjengelig for allmenheten.

Slike kulturminner er automatisk fredet i en omkrets på femti meter, og alle som ferdes der må vise stor aktsomhet, slik at ikke fornminnene skjemmes.

Legg igjen en kommentar