Hva kan gamle foto fortelle oss? Lokalhistoriske bildeskatter

Tirsdag, 13. oktober klokken 19.00 på Oslofjordmuseet ønsker Vollen historielag og Oslofjordmuseet velkommen til et samarrangement:

Det er mange måter å lese gamle foto på: som personlige minner, samfunns-dokumentasjon, kunstneriske uttrykk, lenestolreiser, osv. Sist, men ikke minst som historisk kildemateriale.

Asker har en fantastisk billedskatt fra Vollen – takket være at Finn og Randi Pedersen gjorde et forbilledlig arbeid med å samle dem inn for rundt 50 år siden.

Vi har invitert Per Olav Torgnesskar, som har arbeidet mye med foto i museumsfaglig sammenheng, og Svend Aage Madsen, historielagets egen bilderedaktør, til å ta oss med på en spennende reise bak kameralinsene.

Torgnesskar har arbeidet mye med fotografiske kilder i museumssammenheng, og vil snakke om foto som kildemateriale, ledsaget av illustrerende filmer. Madsen vil zoome inn – også ved hjelp av en drone – på hvordan endringer i vårt  nærmiljø illustrerer viktigheten av å ta vare på sjøl dagligdagse bilder.

Presentasjonene vil bli etterfulgt av en samtale om kveldens tema.

Per Olav Torgnesskar avdelingsdirektør ved Museene i Akershus, herunder Oslofjordmuseet. Svend Aage Madsen er seniorreporter i Aller media, og drifter Vollen historielags  bilde- og anekdotearkiv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s